Vyhledávání

akce  - září

 

 20 .9. Liberec

 

 27.-28.9.

Sparta Praha

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Velká cena Sparty Praha 25.-26.9.2010

29.09.2010 11:45

Poslední závod sezóny, na který jsme se všichni těšili. Na soupeře z ČR, Slovenska i Německa, na atmosféru závodu na dvoustovce, medaile a hezké ceny a akční nákupy u Craftu. Na závody jsme vyrazili všichni, jen nemocný Martin zůstal doma. Nikdo nezaspal, jen Hanča zapomněla řízky a Jára sportovní oblečení.

Naše očekávání se nám splnilo, jen nám opět nepřálo počasí. Sobotní dvoustovka byla fajn, ale vybojovali jsme jen 2 finále. Áďa – 4. místo a  vítězství vybojoval Vilda - hezkou medaili a cenu. Super byla autogramiáda některých našich reprezentantů, kde jsme si všichni získali pěkné plakáty a nechali si je podepsat, hlavně od Pepy!!!

Neděle byla hrozná, lilo,lilo, lilo, ale aspoň nefoukalo, a tak jsme vzali útokem stánek Craftu  a vykoupili všechny čepice a kulichy. Při závodech jsme mákli, abychom jeli brzy domů. No a o zhodnocení sportovních výkonů jsem požádala trenéra Čombeho. Tady je.

Postřehy „Tyrana“. Na vysvětlenou tak hezky mu říkají hlavně děvčata.

V sobotu se jela dvoustovka. Konkurence byla téměř kompletní , takže do finále bylo potřeba podat maximální výkon. Jezdí se na úzké dráze , kde je jen šest drah. Kdo zaváhal na startu, neměl nárok.

Ondra zajel dobře rozjížďku, ale z mezijízdy těsně nepostoupil. Ty starty!!! První svůj závod měl absolvovat Aleš. „Trénuje“, tedy učí se pádlovat 3 měsíce, a tak jel „na zkušenou“. Neohroženě vyrazil na start  na své bedně. Startoval ve 3. rozjížďce, ale když viděl prázdné místo ve své dráze  v 2. rozjížďce, která právě startovala, pohotově se tam zařadil. Chtěl tak snad získat náskok, nebo to prostě už chtěl mít za sebou ...?  Trenér i Fan-club z toho byli „volaaki zmeteny“ a dokonce i rozhodčí. Jízda byla  slušná , ale čeká ho ještě hodně práce.

Pak šly na start holky na deblu . Při závodě asi dospávaly brzké vstávání a obě lodě vypadly. Po „přednášce Tyrana „ se probudily a byly jak vyměněné. V rozjížďkách na singlu zabojovaly a postoupily do mezijízd.  Z mezijízd  se však dostala jen Áďa a ve finále dojela těsně čtvrtá -zase ty brambory.

Jarda zajel perfektně rozjížďku a postoupil z 3. místa do mezijízdy, která už byla nad jeho síly. Táda  měl nabitou rozjížďku, sice se snažil, ale při své „vyhlídkové jízdě“ skončil na čtvrtém místě a vypadl.  Marek měl kliku, jeli jen dva. A tak postoupil do mezijízdy, z té však vypadl. Obě jízdy jel Marek pěkně. Vilda si se soupeři pohrál v rozjížďce i mezijízdě a v klidu vyhrál. V pohodě vyhrál i finále. Na deblu Jarda s Tádou zajeli slušnou bojovnou jízdu, na finále to ale taky nestačilo.

A začalo pršet a pršelo celou noc a v neděli po celou dobu závodu. Bylo to tvrdé, ale všichni to zvládli výborně!!! Jela se  míle. První jel Ondra. Tradičně si chrápnul na startu, dával přednost soupeřům na obrátkách a dojel 19., Jarda na singlu se omylem rozhodčích zúčastnil závodu o rok mladších kluků a dojel 8. Jel dobře a bojoval. Pak šly na start holky na K2. Eliška před startem vyřešila jestli sedí „rovně“ a potom předvedly obě dvojice bojovný výkon. Eli s Áďou zajely výborně první otáčku a 6. místo odpovídá jejich výkonnosti. Hanča s Adél jely rovněž výborně dojely 10. (?) Příslib pro příští rok.

Vilda si závod na K1 „užil“ . Po startu se mu na vlnu posadil „Pinďa a jeho parťák z Jablonce, na první otáčce je Vilda „oklepl“  a vyhrál v klidu o cca 60 metrů. V konci ještě předvedl divákům závěr. Holky pak jely společně závod benjamínek ročník 98 a 99. Áďa zajela standardně co umí 5. místo, Eliška bojovala, zpočátku jela kolem 10. místa. Na 2. obrátce však měla kolizi a dojela 13. Hanča překvapila „Tyrana“ zajela asi svůj vůbec nejlepší závod a skočila 12. Jen tak dál!!! Adél bojovala a dojela 16., na první rok výborné!!!

Nakonec jeli kluci na  K2  Vilda s Jardou  závod  benjamínků r.98 a mladší. Pro Jardu to byl asi největší závod v jeho krátké kariéře. Po závodu se zněj čoudilo jak z „držkový polívky“. Do první obrátky přijeli kluci na 6. pozici, po drobné kolizi vyjížděli z obrátky na 8. místě. Nic nevzdali a zabojovali. Do cíle přijeli na 4. místě!!! Nebýt té kolize mohlo to být 3.,2....? místo. Jarda nakoukl mezi borce a docela se mu tam líbilo.

Dá se tedy říci, že celkově byl „Tyran“ s výkony docela spokojen.