Vyhledávání

akce  - září

 

 20 .9. Liberec

 

 27.-28.9.

Sparta Praha

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mistrovství ČR na dlouhých tratích 23.-24.4. Ústí n.L.

06.05.2011 00:09

První  velký závod sezóny – Mistrovství České republiky na dlouhých tratích, který byl rovněž prvním závodem Českého poháru 2011 a  první 2 zlaté medaile pro benjamínka Vildu Kukačku.

Konečně závody!!! Všichni naši borci na domácí vodě chtěli předvést, co přes zimu natrénovali. Byla truchu nervozita, jak se bude před početnými rodinnými fankluby dařit.  V sobotu jsme určitě  „vyhráli“   soutěž v počtu  „cvaknutých“ (Adél, Jára, Eliška).  Naše benža  Kačka, Hanka a Maruška s Andulkou to však zvládly a svůj první velký závod dojely bez koupání. Nejlepší výsledek zajel  v sobotu Vilda Kukačka s chomutovským Tomášem Fridrychem na K2. Kluci spolu jeli první závod, bylo to trochu rozházené, ale nedali soupeřům šanci a s přehledem vyhráli s náskokem 10 vteřin.   Hanča Vindušková na MK1 zajela slušný závod  a skončila na 5. místě. Adél Vonešová bojovala na stejné úrovni, škoda že závod nedokončila.

Áďa Veselá s Eliškou Balcárkovou  letos první rok v žákyních a poprve na trati 5 km. Obě  bojovaly a jely do 2 třetin závodu na stejné úrovni, závod dokončila jen Áďa na 14. místě, což je  vzhledem k jejím tréninkovým výpadkům docela slušné, Eliška  v závěsu za Áďou se  400 m před cílem cvakla a dojela závod na motoráku, škoda....!!! Závod žáků na stejné trati  zajel velmi dobře Ondra Pokorný a v konkurenci 38 závodníků zajel pěkné 12. místo, Jarda Lapáček ve stejném závodě moc chtěl,  bojoval ale zmatkoval, až se nakonec do třetice vykoupal.

Neděle už byla v klidu, jely se debly – první do závodu nastoupily naše pracující ženy Bára Jonová s  Kačkou  Novotnou jely hezky, ale proti profikajakářkám neměly moc šancí – zúčastnily se. Díky. K2 žáci – tak tady Jarda s Ondrou zabojovali, po startu vyrazili dokonce na 4. místě, pak se ale projevila Jardova nezkušenost v kormidlování v kontaktním závodě, nechal se zavřít před první obrátkou, nevzdal to,  bojoval po celý závod a Ondru za sebou pořádně rozhejbal. Závod dojeli na výborném 8. místě. Jarda se ukázal jako dobrý háček a bojovník. K2 žákyně – Áďa s Eliškou zajely také 8. místo v  konkurenci s o rok staršími soupeřkami to byl slušný výsledek.  K2 benjamínky - Hanča s Adél zajely 6. místo,  je to slušné, ale mají na víc!!

MK1- benjamínci poslední a nejpočetnější závod – 48 závodníků  s velkým náskokem 20 vteřin vyhrál Vilda před svým parťákem Tomášem Fridrychem z Chomutova. Solidně zajel závod i Marek Pokorný, skončil na 23. místě. Jel slušně technicky, jen ještě trochu větší jistoty na „džajvu“  více drzosti a nedávat soupeřům přednost v otáčkách.

Výsledky na  kanoe.cz

Třetí zlatá medaile patří všem členům oddílu, kteří se podíleli na přípravě a  průběhu  závodu MČR.

Díky Vám všem za pomoc, závod se povedl, všichni jen chválili.

Čombe a Lída

Chvíli odpočívejte - další závod je 3. závod dračích lodí –  6.-7.5.2011  - spoléháme na Vás