Vyhledávání

akce  - září

 

 20 .9. Liberec

 

 27.-28.9.

Sparta Praha

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sprinterská regata Hof a Velká Cena Sparty

06.12.2012 19:20

21.mezinárodní regata Hof 15.-16.9.2012

Změřit síly se zahraniční konkurencí odjeli do německého Hofu s oddílem Chomutova  naši závodníci Vilda Kukačka , Eliška Balcárková a Adél Vonešová. V konkurenci  53 oddílů z celého Německa,  3 českých oddílů ( Chomutov, Děčín, a Dukla Praha )  , Rakouska a Maďarska  se  výrazně prosadili a přispěli  do bodového hodnocení oddílů k celkovému umístění Chomutova na skvělém 5. místě. Nejvíce se v Hofu dařilo Vildovi Kukačkovi v kategorii 12. letých žáků  získal  3 poháry za vítězství v  závodech – K4, K4 mix  a K2 mix   a  2x  stříbrnou medaili za  K1 a K2. Závodil i v kategorii žáků 13-14 let kde  se umístil ve finále na 7. místě. Bronzovou medaili v závodě žákyň  na K1 vybojovala i Eliška Balcárková a další finalová umístění získala i na K2 mix , stejně tak i Adél Vonešová.

10.ročník Velké ceny Sparty Praha 29.-30.9.2012

Závodní sezonu zakončili naši mladí kajakáři tradičně na Velké ceně Sparty v Praze. Jubilejního ročníku se zúčastnili  v mláděžnických kategoriích všichni nejlepší čeští závodníci doplnění o reprezentaci Slovenska.  Závodilo se na trati 200m a 1 míli.

Sobota -  byla ve znamení sprintů  Závodilo se jen v  6 ti drahách a tak postup z rozjížděk a mezijízd byl „ tvrdý „ vždy jen 1-2 . Většina  našich  závodníků  se do finalových bojů neprobojovala. Dařilo se Elišce Balcárkové – 5. místo na K2 a tradičně Vildovi Kukačkovi. Vilda opět zvítězil ve své kategorii 12 ti letých  a  bylo to již 3. vítězství ( 2010,2011,2012).Jasně zvítězil i se svým parťákem Tomášem Fridrichem na K2. Finalovou účast si vybojoval postupem z 1. místa v rozjíždce i mezijízdě v kategorii žáků a zde obsadil výborné 5. místo.Na závěr dvoustovek se jely v kategorie  K2 mix  a  K2 rodinných dvojic a tak  se Vilda postavil na start se ségrou Kájou – byl to fofr , Kája vlála za Vildou a stíhala jen pištět, ale dojeli!  Mix si zajeli i Jarda s Adél na nové lodi a Eliška „ ulovila“ žamberáka Kubíčka. Ostatní naši si na to netroufli, nebo se jim už nechtělo v děšti na vodu a   tak jen fandili . Zvládli jsme i autogramiádu našich reprezentantů , počkali na vyhlášení Vildy a jeli  se do sucha se ubytovat. Pořád pršelo, jen se lilo ….... a tak nebylo žádné překvapení a k velkému zklamání Jardy nepřišel  ani  ten kouzelník .  

Neděle –  Závody na 1 míli -  po ránu to bylo  „ hustý „ mlha, že by se dala krájet  a  pěkná kosa,  Ještě  že nám fungoval „bufáč u Hourů „ a stihli jsme  před závodem do sebe nalít něco teplého. Závod zahájili žáci na K1 , mezi 36 startujících se na start postavil opět Vilda Kukačka  a po  výborném výkonu vybojoval  2. místo , Jarda dojel 16 . Na K2 ve své kategorii Vilda opět jasně zvítězil. V závodě K2 žákyň dojely naše děvčata za sebou  Eliška Balcárková s Mariií Dvořákovou z Týna na 6. místě,  Adél Vonešová 7. a Áňa Hourová s Eliškou Farovou  na 9.místě,  Hanka Zemanová na K2  si trochu i zaplavala a závod nedokončila. Stejný osud potkal na K2 Kubu Šolce s Péťou Bohuňkem, to už ale bylo hezky ,tak se  za pomoci záchranářů „ nalodili „ a závod dokončili. A již tradičně se nám vykoupala i  Eliška Farová , alias Želva vodní. Na K1 si napravila reputaci Hanka Zemanová – dojela na 5. místě a výborně zajela i Karolína Kukačková, která v konkurenci děvčat o 3 roky starších dojel na 11. místě ( 32 startujících) . V žákyních na K1 (28 startujících )  se umístila  Eliška Balcárková na  9.místě  Adél Vonešová  dojela 16.  a Áňa Hourová 20. Tak  a konec  a   čeká nás   zase  zimní příprava na další sezónu.